Medewerker Marketing en Communicatie

Tijdelijk gesloten

Medewerker Marketing en Communicatie

Sunshower Amsterdam

Wat is vereist?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Uitstekende beheersing Nederlandse en Duitse taal, zowel in woord als geschrift
 • Bij voorkeur kennis van de Duitse markt en cultuur
 • Commercieel inzicht

Wat krijg je?

 • €3.000 - €4.000 bruto p/m (op basis van leeftijd en ervaring)
 • 32 tot 36-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Mogelijkheid om trainigen en opleidingen te volgen
 • Thuiswerkmogelijkheden
 • Reizen naar Duitsland (als het weer kan)

Wat doe je?

 • 20% Intern overleg
 • 30% Overleg met Accountmanagers Duitsland
 • 10% Relatiemanagement Duitsland
 • 20% Werken aan communicatieplan
 • 10% Overleg met directie
 • 10% Administratie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Medewerker Marketing en Communicatie bij Sunshower ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer met alle partijen in de keten van Sunshower op de Duitse markt. In Duitsland worden de producten van Sunshower vooral via groothandels verkocht met behulp van installateurs, in plaats van via badkamerspeciaalzaken. Omdat de consument in Duitsland verder van het product af staat dan in Nederland, wordt het jouw taak om de Customer Journey duidelijk in kaart te brengen, zodat de consument via de juiste campagnes bereikt wordt. Je ondersteunt hierin dus de groothandels, installateurs, maar ook de eindconsument.

Momenteel is er nog geen jaarlijks en maandelijks marketingplan voor Duitsland. Jij gaat dit plan opstellen en je krijgt hierin veel vrijheid, maar houdt je wel aan de richtlijnen en kaders van Sunshower. Het is dus van belang dat je hierin zelfstandig te werk kunt gaan, in nauw overleg met de Communicatiemanager Nederland en de verantwoordelijke Salescollega in Duitsland. Je richt bijvoorbeeld de Duitse website in, stelt een social media planning op en schrijft de nieuwsbrieven. Dit doe je allemaal in het Duits, dus het is essentieel dat je de taal vloeiend spreekt en schrijft. Je vraagt je continu af hoe je Sunshower het beste kunt laten zien aan consumenten, dealers en installateurs.

Je ontwikkelt en onderhoudt relaties met Duitse stakeholders en bezoekt een paar keer per jaar dealers en installateurs in Duitsland. Het is belangrijk dat je je zelfstandig kunt bewegen op de Duitse markt en hiervoor stevig in je schoenen staat.

Het Marketing- en Communicatieteam bestaat uit een Communicatiemanager en twee mensen uit het Marketingteam. Jullie werken veel samen met externe bureau's voor onder andere PR, Branding en SEO. Je collega's uit het Marketingteam focussen zich vooral op de Nederlandse markt, maar jullie overleggen veel en wisselen ideeën uit. Daarnaast zul je in de eerste maanden veel contact hebben met het Salesteam, zodat je de markt en klanten goed leert kennen.

Als je het leuk vindt om de Duitse markt goed te leren kennen en veel vrijheid te krijgen in je werkzaamheden, en als je het een uitdaging vindt om zelf de marketing en communicatie op te zetten voor de Duitse markt, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Medewerker Marketing en Communicatie Duitsland

Op een leuke dag heb ik veel afwisselende taken. Ik werk aan meerdere lopende plannen en ideeën, heb een online vergadering met een Accountmanger in Duitsland en voeg waarde toe aan het team en het merk.

Een minder leuke dag zit vol met vergaderingen zonder ruimte om de actiepunten die hier uit voortkomen op te volgen. Dat kan vermoeiend zijn.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

De Customer Journey van Duitsland moet in kaart gebracht worden. Hoe pak je dit aan?

In Duitsland worden de producten van Sunshower tot nu toe alleen verkocht via de groothandel. Hierdoor hebben jullie weinig kijk op de Customer Journey. Het wordt jouw taak om hier verandering in aan te brengen. De communicatie moet een nieuwe aanpak krijgen die veel meer gericht is op de consument.

Aangezien er nog geen concreet communicatieplan is, krijg je veel vrijheid in het ontwikkelen hiervan. TV-commercials zijn te duur in Duitsland, dus je probeert de consument vooral te bereiken via sociale media. Je onderzoekt wie je doelgroep is, op welke kanalen zij actief zijn en hoe - en wanneer - je ze het beste kunt aanspreken. Daarnaast schrijf je nieuwsbrieven die je verstuurt naar bestaande consumenten van Sunshower. Ook vraag je bij het Salesteam interessante contactpersonen op die je kunt benaderen met jouw nieuwsbrieven.

Je hebt hiervoor ook overleg met het Marketing- en Communicatieteam Nederland, maar aangezien de Duitse markt wel echt anders is, moet de communicatie hier natuurlijk op inspelen.

Groeipad

Dit is een zelfstandige functie binnen het Marketingteam. Sinds twee jaar zijn we actief in Duitsland en is dit is momenteel de belangrijkste groeimarkt van Sunshower. Je groeit hierin mee.

Medewerker Marketing en Communicatie

Werken bij Sunshower

Sunshower is in 2003 begonnen als afstudeerproject van twee studenten van de TU Delft. Sunshower is een systeem dat laag gedoseerd UV-en infraroodlicht geeft terwijl je doucht om je gezond te blijven voelen. Dit systeem is verder ontwikkeld door dermatologen onder de naam Dermasun Medical, die het laag gedoseerde UV-licht gebruiken voor de behandeling van chronische huidaandoeningen. Samen vormen deze bedrijven de Sunshower Groep.

 • Hoofdkantoor in Amsterdam
 • Wereldwijd actief
 • 40% / 60%
 • Gem. leeftijd 33 jaar
 • 37 werknemers in Nederland

Collega's

Cilian Troisfontaine (32) - Accountmanager Benelux

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Sunshower voelde meteen als familie, het team en de producten geven je elke dag weer energie. Klanttevredenheid is voor ons heel belangrijk.

Wat was je vorige baan?
Ik ben bij Sunshower in 2011 begonnen als stagiaire.

Wat doe je in je vrije tijd?
Samen met vrienden een drankje, winkelen en schilderen. Oja, en een festival in de zomer.

Michael Tulp (53) - Algemeen Directeur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Sunshower is een innovatief bedrijf. We werken met een enthousiast team van mensen die een bijdrage willen leveren aan de gezondheid en het geluk van de gebruikers. We hebben de positieve ambitie om te ontwikkelen als persoon en als organisatie. Dat maakt het ook erg gezellig.

Wat was je vorige baan?
Commercieel directeur Stuv (haarden).

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met vrienden, sporten, eten en drinken.

Oscar Meijer (43) - Oprichter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben samen met Merijn in 2001 tijdens onze studie aan de TU Delft begonnen met het bedrijf. Toen nog vanuit de zolderkamer. Erg bijzonder dat ik dit nog steeds met Merijn, en inmiddels met vele fantastische collega's, mag doen.

Wat was je vorige baan?
Sunshower was mijn eerste baan, in mijn studietijd was ik ook wel kok.

Wat doe je in je vrije tijd?
Vakanties, koken en genieten van mijn drie kinderen. Oh ja, en uit eten gaan.

Doha Aytaoui (33) - Medewerker Orders

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging bij een leuk bedrijf. Ik kwam de vacature tegen en het sprak mij aan en na mijn eerste gesprek had ik een heel positief gevoel.

Wat was je vorige baan?
Hoofd sales/salessupport.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met familie en vrienden op stap gaan.

Merijn Wegdam (45) - Oprichter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Samen met Oscar had ik 20 jaar geleden het idee om zonlicht te combineren met de dagelijkse douchebeurt. Onze droom is werkelijkheid geworden, mede dankzij het dynamische en kleurrijke Sunshower team.

Wat was je vorige baan?
Heb ik niet, Sunshower vanaf 2001.

Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten met familie & vrienden, varen, sporten en zo veel mogelijk plezier maken!

Elmer Seen (40) - Product Ontwerper

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Via een tip van een vriendin ben ik in aanraking gekomen met Sunshower. Een klein bedrijf met een informele sfeer waar alle aspecten van het ontwerpproces aan bod komen. De ideale combinatie voor mij.

Wat was je vorige baan?
Product Ontwerper.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fotograferen en klussen.

Gerben Bolten (31) - Accountmanager binnen Randstad

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, en zag de vacature Junior Logistiek van Sunshower. Mijn logistieke achtergrond paste op dat moment perfect bij Sunshower, aangezien Sunshower gaat verhuizen en er zich logistieke/productie uitdagingen voordeden. Tijdens de sollicitatie voelde ik me op mijn gemak en merkte gelijk dat er een heel leuke sfeer hangt bij Sunshower.

Wat was je vorige baan?
Privé chauffeur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetballen, golfen, fitness, playstation.

Petra Smit-Schaap (57) - Medewerkster Financiële Administratie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij mijn vorige werkgever kreeg ik steeds minder uitdagingen. Ik kende de vorige controller van Sunshower en zij benaderde mij voor deze functie. Zij was erg enthousiast over Sunshower en na een gesprek bij Sunshower werd ik dat ook. Ik heb hier veel meer taken en afwisseling en het bedrijf en de collega’s zijn erg leuk.

Wat was je vorige baan?
Bij een producent van kunststof kozijnen, ook op de administratie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik sport graag en houd van hardlopen, wandelen, fietsen en ik heb een bijzonder huisdier: een varkentje.

Brigitte Bois - Communicatiemanager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werkte al een tijd als vormgever en ontwerper voor Sunshower, maar dan als ZZP'er. Een tijdje geleden werd ik gevraagd om in loondienst te treden. Ik vond het altijd al een leuke club mensen en een mooi project. Het bedrijf wordt steeds groter en professioneler en die ontwikkeling vind ik leuk om mee te maken. Je krijgt veel ruimte om je eigen functie te vervullen en dat vind ik erg prettig werken.

Wat was je vorige baan?
Grafisch ontwerper en art-editor als ZZP'er.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben Kundalini Yogadocent en daarnaast houd ik van lekker eten en drinken, koken en leuke dingen doen met mijn kinderen en vriend.

Wiebe Koehle (28) - Product Engineer, afdeling R&D

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was afgestudeerd en op zoek naar een baan. Ik kwam toevallig op de site van Spielwork terecht. De vacaturepagina van Sunshower zag er verzorgd en overzichtelijk uit. Dit was een reden voor mij om direct te solliciteren.

Wat was je vorige baan?
Een bijbaantje in de horeca.

Wat doe je in je vrije tijd?
Af en toe naar een festival, varen met mijn bootje en skaten.

Sollicitatieproces

Telefonisch gesprek met de People & Culture Manager / Marketing Manager
Gesprek met Marketing Manager en collega
Testcase (eventueel)
Arbeidsvoorwaardengesprek People & Culture Manager en Directeur
Starten maar!

Interessante baan?